Πολέντα με ψητά λαχανικά

ΠροΠόντοι: 2
Μερίδες: 4 
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Άλλος χρόνος: 0 λεπτά 
Τολμήστε με πολέντα. Θα δείτε ότι είναι εύκολο να προετοιμαστεί και μπορεί να παρασκευασθεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Εδώ μια πολύ χορτοφαγική.



Υλικά
350 ml έτοιμο ζωμός λαχανικών
70 γρ. πολέντα (καλαμποκάλευρο)
6  φύλλα βασιλικός φρέσκος
6 τοματίνια
½ κίτρινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 φινόκιο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ζωμό με λίγο αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη πολέντα και βράζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν πήξει, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και τη ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, τις πιπεριές στα 4, τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε φέτες. Ψήνουμε σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα τα τοματίνια, περίπου 5  λεπτά τα κολοκυθάκια και το μάραθο και 10 λεπτά τις πιπεριές. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλατοπιπερώνουμε.

Ξεφορμάρουμε την κρύα πολέντα, κόβουμε σε φέτες, την βάζουμε σε πιάτα και μοιράζουμε από επάνω τους τα ψημένα λαχανικά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου