Φιλέτα σκουμπρί σε άσπρη σάλτσα

ΠροΠόντοι: 10  
Μερίδες: 4 
Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά
Άλλος χρόνος: 0 λεπτά 
Αυτά τα φιλέτα ψαριού γίνονται μέσα σε 15 λεπτά. Είναι ιδανικά για εκείνες τις μέρες που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα.



Υλικά
800 γρ. σκουμπρί φιλέτα
200 γρ. ανθότυρο ή γιαούρτι στραγγιστό 0%*
1 ΚΣ μουστάρδα
½ γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
2 ΚΣ κάπαρη
8 μέτρια αγγουράκια τουρσί
1 κγ μαϊντανό φρέσκο
100 γρ. μαρούλι ή λάχανο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

[*] Στη συνταγή αναφέρει: τυρί κρέμα 0% λιπαρά. Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και γι’ αυτό έβαλα ως εναλλακτική λύση για όσους-όσες δεν αρέσει το ανθότυρο, το στραγγιστό γιαούρτι.

Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αλοίφουμε με λίγο λάδι μια ηλεκτρική πλάκα και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Για τη σάλτσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές  φέτες, την κάπαρη και τα αγγουράκια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με το χτυπημένο τυρί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και φύλλα  μαρουλιού.

Πηγή

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου