Κουνέλι στιφάδο με κάβα

ΠροΠόντοι: 8
Μερίδες: 4 
Χρόνος ετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Άλλος χρόνος: 0 
Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη συνταγή, που κάνει τόσο στο καθημερινό μενού σας, όσο κι όταν έχετε καλεσμένους.


Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
300 γρ. κρεμμύδια, καθαρισμένα
4 κγ ελαιόλαδο
200 ml κάβα (ή κάποιο κρασί με χαμηλό βαθμό αλκοόλ)
1 κγ κορν φλάουρ
1 ΚΣ θυμάρι φρέσκο
1 κγ διάφορα πιπέρια
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Αλατίζουμε το κουνέλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας από τη μια πλευρα μέχρι να πάρει καφέ χρώμα. Το γυρνάμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε τα πιπέρια και το θυμάρι, το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Διαλύουμε το κορν φλάους σε 1 κουταλιά νερό και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου